BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, December 29, 2010

Weekend di Kg Halaman Sungai Besar

sapa suka makan Mangga Muda????Tgh mengila buahnya di kg..sebijik pon x bawak balik KL sbb x suka makan..bawah balik yang masak je..

Syura dah geram nak metik tu..

Besar x kapal korek saya??

Muka ngantuk sbb kene bangun awal pagi..





Rentetan kejadian itu (Qistina jatuh)

MMS dr mak pagi tadi...sejuk hati tgk anak2 aman damai gini kan

Opah muda yang rela menjaga 3 cucunya

Pas kejadian tu, hubby ku marah ok tp dia cool je..selama ni hal anak mmg i lebih sbb u all paham2 la lelaki..apa2 isteri gak kan..but in this case, dia yg terminate BS 24hrs...dia yg call BS, dia yg g amik barang anak2 kat umah BS...kalau nak citer, panjang jela kan..cukup la sekadar isi2 penting..hihihi...isi kandungan ku kembangkan dlam hati je la...MAKAN HATI OK !!!!!!

Rentetan dr itu juga, anak2 skrg dijaga oleh ibuku sendiri...dulu mak xleh jaga sbb sekolah Qistina jauh dr rumah (jauh skit la)..xde transport nak anta dia sampai umah (umah adik sbb mak duk ngan adik lelaki)...next week start kat Smart Reader, transport leh anta sampai mana sekali pon..makanya mak RELA jaga cucu2 dia walau kene turun bawah bersama 2 anak kecil (syura n yaya) mereka sebaya, untuk tggu Qistina balik sekolah..tingkat 14 ok..sian mak kan tp demi cucu, demi keselamatan cucu mak gagahkan diri..aku pon kelam kabut skit sbb kene anta n amik anak2 ..tiap2 hari naik tgkt 14 tu...mau KURUS lagi ni..wakakaak..

oh yer, lupa nak habak, mak ku IBU TUNGGAL..turn anak2 pulak jaga mak kan, tp mak kene lak jaga cucu....APAMACAM??? xpe mak, yong bagi $$$$ lebih la ..I SAYANG U LEBIH...

so mak akan jaga 3 cucunya QISTINA + ASYURA + YAYA(anak adik)..Moga mereka sentiasa dilindungi OlehNya..InsyaAllah

Qistina jatuh kat umah BS



Apa perasaan korang kalau anak korang kene gini??? sakit hati, geram, sedih, sayu..mcm2 hati aku ni..aku don gila last week..dia jatuh kat umah BS tp BS x inform aku...dah smggu masih bengkak ok..xray kata ligamen koyak...jumaat ni follow up lagi..hope semua ok..

p/s: anak aku mmg aktif person..aku x salahkan anak or BS but please INFORM me anything happen...

Monday, December 20, 2010

Hubby Konvokesyen






Tahniah buat Hubby...

Aksi Merbahaya Si Bulat...



Syura Sangat Lasak. Abaikan suara Tarzan tu yer..hahahaha

video

Sunday, December 19, 2010

EBM 15 hari dibulan December

Full of DF + yang tergolek terlentang tu bakal EXP bulan Jan 2011

128oz untuk 15hari pertama di bulan December

ini budak, mmg susah nak tgk camera

EBM setakat 15 December 2010...Alhamdulillah masih mampu kumpul EBM buat si bulat....

Friday, December 17, 2010

Cun x ??


Kalau aku angkat bakul sendiri, masih larat tau..bukan berat pon..hahahah..topik pagi jumaat, tayang baju baru..1st time beli on9..selama ni takut nak beli, takut saiz x ngam..1st time cuba, sgt tepat, sgt suka...ciri2 baju yang aku carik...cantik dimata aku, kenan dihati aku, x ketat menjolok mata dan paling penting BESAR sbb senang nak SELAK tok BF Syura..kah kah..UTAMAKAN ANAK YER....

APA PENDAPAT U ALLS???

P/s: lupa nak tulis beli kat mana..hihihi..LOG IN FB cari nama JUALAN HARGA PATUT....


Wednesday, December 15, 2010

esok HARI ASYURA bersamaan 10 MUHARRAM

Kawan2, sok adalah HARI ASYURA..mari kita sama2 ambil keberkatan dariNya

  1. Melapangkan masa / belanja anak dan isteri
  2. Memuliakan fakir miskin
  3. Menahan marah
  4. Menunjukkan jalan yang lurus/membetuli orang sesat/orang yang salah(terpesong aqidah(tauhid) dan akhlaknya)
  5. Menyapu / mengusap kepala anak yatim(menghormati dan memuliakan mereka)
  6. Bersedekah
  7. Memelihara kehormatan diri
  8. Mandi Sunat dengan lafaz niatnya: "Sahaja aku mandi sunat hari Asyura kerana Allah Taala."
  9. Bercelak
  10. Membaca Qulhuwallah(Surah Al-Ikhlas) hingga akhir seribu kali
  11. Sembahyang sunat empat rakaat dengan lafaz niat: "Sahaja aku sembahyang sunat hari Asyura empat rakaat kerana Allah Taala. Pada rakaat pertama dan kedua selepas al-Fatihah di baca Qulhuwallah sebelas kali.
  12. Menjamu orang berbuka puasa
  13. Puasa Sunat Asyura dengan niatnya dibaca Sahaja aku berpuasa esok hari sunat hari Asyura kerana Allah Taala.

Tuesday, December 14, 2010

Vote for Syura

Kawan2..meh la Vote untu my Syura...masuk link SINI ek..TQ

Laksanakan Niat...

ok, aku ada niat tau..kalau menang contest, aku lak nak anjurkan contest...maklumla 1st time menang...Contest akan bermula March 2011 dan berakhir April 2011...masa tu usia Anak Daraku ASYURA + Anak Terunaku ADAM 1tahun 6bulan...

ok, intan akan anjurkan contest Baby Bersama EBM...markah dikira berdasarkan
1-Gambar menarik Baby anda dan EBMnya (Paling Utama)
2-Kuantiti EBM( Sampingan)
3-Slogan Menarik (Sampingan)

Intan ada 2 org JURI JEMPUTAN yang xde kene mengena ngan DUNIA BLOGGER. Jadi pada kawan2 yang berminat, nantikan kemunculan Contest ni...Kumpul la EBM sebanyak mungkin yer...Hadiah2 menarik menanti kalian..berupa BARANGAN DARI SABAH

1st time menang Contest


GAMBAR DAH KATA2 YANG IBU PERTARUHKAN

Kepesatan arus permodenan kerap mempengaruhi pemikiran dan budaya hidup bagi mereka yang bergelar ibu bekerjaya. Dewasa ini penyusuan susu ibu dianggap leceh, kolot dan memalukan. Tapi bagi ibu, anggapan itu adalah satu kekalahan besar seorang ibu. Walau terdapat deretan dan lambakan SUSU FORMULA yang dicanang kehebatannya, tapi belum ada yang dapat menandingi KEHEBATAN SUSU IBU. SUSU IBU permulaan kejayaan dan perkembangan sahsiah dan intelektual anakku.

Walau kudratku terhad, masa kian terbatas, arus rintangan yang datang bak tsunami tetapi azam dan semangatku sentiasa membakar, menjadi nadi kekuatan untuk beri yang TERBAIK untuk anak2. Inilah hadiah terbaik yang mampu ibu berikan buat kalian - Edisi Terhad : SUSU IBU.

Hubungan ini tidak akan terputus kerana darah yang mengalir dalam tubuh anak2ku, datangnya dari nutrien susu badanku . Inilah kegemilanganku sebagai seorang ibu muda. DETIK2 INDAH SEORANG IBU


Kawan2....ibu ngan syura menang contest..1st time menang ok walau saguhati...hihihi...bangga i..suka2...meh tgk sapa lagi menang kat link ni...MY BLING MOMENT BREASTFEEDING...tahniah pada semua yg berjaya, pada yang x berjaya tunggu MY CONTEST pulak yer....

Monday, December 13, 2010

Roasted Chicken Wing





Menu Dinner...Roasted Chicken Wing with Brown Sauce..sejak ada oven ni, mmg rajin masak2 sbb ada PERALATAN LENGKAP...hahahah..sok tgk je la bil api ekk...layannnn..janji aku happy, anak happy, suami happy....

Mode: RINDU SAAT BEKERJA DI HOTEL 5TAHUN LALU

Anak2 dan Madu Khaula


Korang tau x sepanjang 3mggu aku mengalami masalah EMOSI...EMOSI tentang kesihatan anak2...x perasan ek?? sebab aku nampak HAPPY je kan...hahahah..Masalah xleh diluahkan dr RAUT WAJAH...petua sentiasa nampak MUDA REMAJA..hahahah...melalut dah ekk..tp ni la hakikat diri aku...sentiasa HAPPY, HAPPY and HAPPY..kalau aku muram je, camner ngan SUSU IBU, camner ngan ANAK2, camner ngan SUAMI....apa yg aku leh lakukan...USAHA, DOA, IKHTIAR dan TAWAKAL padanya...

korang nak tau Syura batuk 3 mggu x baik2...mcm2 klinik, mcm2 ubat, siap bawak g pakar Hospital Selayang, siap amik Nebulizer tp x jadi apa pon...Makan muntah, Batuk muntah..paling seksa MUNTAH MALAM....almaklumla umah TERES 16 tingkat, duk tingkat 3...duk dekat ngan GUA, dekat ngan GENTING...kalau korang sejuk, aku ni berganda sejuknyer....sian anak2 la kan.

setelah letih aku memikirkan apa lagi nak buat dengan batuk yang x reda2, aku mula tanya pada kawan2 yg amalkan MADU...selalu dengar MADU elok tok batuk2 kan...mereka sujjest MADU KHAULA...MAHAL asalkan mujarab, aku x kisah..RM65 1 botol...dia ada bacaan sebelum bagi makan tp kalau x sempat tuh, aku bacakan Al-Fatihah ngan Selawat Nabi sebanyak 3kali....bagi pon skit je ujung2 sudu tu kan...Asyura +Qistina dua2 aku bagi..depa elok je nelan..Ibu yang x tertelan..huwaaaaaa..ngada2 Ibu ek...

Alhamdulillah arini dah 4hari amalkan Madu Khaula...Mereka kembali pulih sepenuhnya TETAPI bateri depa dan macam SUPER CHARGER...xde WEAK2 la pulak...loteh den ni ha...makin KURUS la gini...jangan tinggal 35kg sudah la yer...

So, sesapa nak cuba madu ni, leh dapatkan kat pasaraya yg ada stall2 kecil or intan beli kat UIA..ada ustazah jual...selamat mencuba yer...

Cermin Mata Baru....


Cantik x? kira New Look 2011

Itik pulang petang

video

Monday, December 6, 2010

Masak Memasak

MIXER ngan OVEN saya

Chocolate Cake

Marble Cheese Cake

Blueberry n Strawberry Cheese Tart

Layan gambar dulu yer...ni aktiviti sepanjang minggu lepas...Almaklumla En Hubby baru belikan Mixer ngan Oven...