BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, February 8, 2011

SERVEY !!!!....sila JAWAB !!!

Usia anak2 korang cam Syura ni 1tahun 4bulan brp oz dia minum dalam sehari ???? Syura bawah 1tahun 20oz sehari, pastu 3bulan kebelakangan ni 15oz sehari, skrg mula balik 20oz sehari .... samada dia Growt Spurt atau dia tau SUSU IBU dia banyak...ibu layankan je...anak2 korang camner????

6 comments:

Yaati Nor said...

layanka aje..zahra dulu ms full mmg tak minum byk sgt..kat taska 4x4 oz lebih kurang mcm tu je..

Afne said...

intan, haziq bwh setahun mnm 24oz kt taska, dh setahun mnm 20oz kt taska sampai skrg. kdg2 tak hbs 1 botol. mungkin sbb dia dh mkn mcm2 & mnm air msk.

mummy-aulia' said...

intan..lanjutan drpd komen intan pasal milo tu, su buat research pasal iron deficiency.salah satu yg su jmpe ialah susu pun akan menyebabkan badan toddler kurang absorb iron.max amount of susu yang disyorkan ialah 600ml sehari, wich is lbh kurang 20oz..so rasanya syura minum tu dah ok lah tu..

btw, rasanya sbb tu kot aulia' ni kecik je.sbb dia drpd dulu mmg terlalu byk minum susu.huhuuu..

Asna said...

waaa....anak saya baru 9bulan..since 6 bulan,minum 2x 4oz je kat taska...tp berat n panjang bertambah normal jek..camne tu..total 8oz shj..

Sue said...

dah ok da tu intan.. mcm khalish dulu kat umah babysitter masa umur dia masuk 1yr, minum 4-5oz x 4. tapi kalu dia consume 5oz, so tak smpai 4kali la.. malam fully bf. tp anak laki ngan anak ppuan ni lain kot coz laki kan kuat minum. ehehe

Momma Mia said...

huhu kita serupa la Intan.. now my lil dzakirah minum 20oz 1 hari kalo lmbat balik mau 25oz...