BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, September 4, 2009

tensionnn...!!!!!


surat refer doc medical - panjang karangan dia...


surat refer doc O&G - karangan yg hebat...


App doc MEDICAL - 8.8.09


App doc MEDICAL & DIETITION - 8.9 & 11.9

RESULT BSP - HANCUS.......


Result Platelet smlm - PLT 116

Result Platelet mggu lepas - PLT 145

Cerita 3.9.09..aku on BSP ngan repeat paltelet darah....platelet darah makin menjunam..sepatut 150-450 untuk ibu hamil....BSP apa lagi..hancur la...5.2, 9.4, 7.2, 7.8....amik kau....pasal platelet lak, doc kata jgn kawal makan, kang nak bersalin makin rendah leh jadi tumpah darah lak...so, mana 1 aku nak dengar ni...aku tension!!!!!!!....so aku kene amik appoinment untuk jumpa Doc Medical...dan2 tu gak la aku kene g HOSP SELAYANG....sib baik aku suh abg cuti smlm....g sana, bukan terus2 jumpa doc tu, dia tgk refer letter dulu, baru bagi appoinment.....penat jgn ckp la...dah la dgn bawak badan gini...dugaaannnnn......pas BSP malam, nurse bg appoinment jumpa doc arini....cehhhh...dia nak suh aku insulin....

Cerita 4.9.09....aku pon g jumpa doc untuk review result BSP smlm....doc lak MC..doc pon sakit gak tau...manusia kan...kene jumpa doc pesakit luar...dia pon tgk result aku, dia dok refer sekali lagi ke HOSP SELAYANG....aku pon TERPAKSA g sorang sbb abg keje....sib baik la aku ni kaki REMPIT....

g sana, doc tgk surat tu, dia suh repeat BSP lagi esok kat HOSP lak..labour room la tempatnya.....bagus2.....motivasi nak bersalin ni..awal2 dah jengah LR tu....pastu dpt appoinment date tuk Doc Medical & Doc O&G 8.9.09.....nak review segala result2 darahku....11.9 lak aku kene jumpa Doc Diet....seksanya kan...

Walau senang nak mengandung, xde mabuk, muntah jauh sekali, rahim kuat alhamdulillah tp masalah lain yg timbul...aduhaiiii..terima seadanya...pada kawan2 yg 1st baby ada GDM.....Inilah resiko anda untuk 2nd baby...so, prepare yourself ok.....

Abg meluahkan rasa kasihan malam tadi, "kalau camni la seksa sayang, cukup la 2, bukan tolak rezeki tapi pikirkan risiko keduanya"....alhamdulillah abg paham....

so, nest appoinment 8.9.09 ni, aku akan tau la bila kene admit..paling lewat on 38weeks tu pon kalau result ok...kalau x ok, x tau la aku....38weeks tu smggu pas raya....insyaAllah dpt raya dulu la.....

lupa lak..walau platelet rendah, berat aku tetap naik 1kg 1mggu...lagi la doc pening

2 comments:

Shana said...

intan, byk2kan bersabar ya...kita doa sama sama yang semuanya akan okay...

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Relax Kak Yong... relax... Jangan tension-tension... ::.