BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, November 5, 2009

Syura 1 month

Sempat posing 2 beranak sblm g kenek..

Ni la gambar terbaru selepas bersalin...maintain x??bak kata orang "ko tu keding"....hahahhaha

Arini aku bawak Syura g kenek 1 month..seperti biasa, aku pon kene check up gak sama cam ibu2 ngandung, untuk bulan pertama jek..seterusnya x payah...Syura x kene cucuk sbb skrg 1 month xde injection, 2nd month baru ada..so just check up biasa je la...

Syura
Tinggi: 55cm
Berat: 4.2kg
Ukur lilit kepala: 37cm

Ibu
Tinggi: 150.5cm
Berat:46kg
HB: 11.6

Ha..perasan x peningkatan berat ku dr berat asal??Misi terlaksana buat masa ni la..Sblm ni berat aku 38kg jek..kecik la sgt, melayang je rasanya..La ni naik la skit ke 46kg..hope leh maintain, minima 43kg jek..x mo rendah dr tu lagi...Medical Recommendation ialah 43kg-56kg..so aku tergolong dlm kategori OK....

Lagi satu, pasan x gambo atas tu..hahaha..aku pakai jeans kan??ni mak aku punya green light..dia kata, pakai je seluar, x yah pakai kain batik..kejap je pon...so, apa lagi, aku pakai jek la..lagi selesa nak melangkah, ke sana ke sini...dah le nak kene g lab anto darah bagai...heheheh..rupanya sume ibu yg bawak baby umur sebulan, sume pakai suar..kenek sini baby 1 bulan depa x campo ngan umur2 yg lain..so td sume umur sebulan je la....

4 comments:

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Ye la Kak Yong... Nampak maintain la badan... Hiks!!! Now saya plak berat badan naik... Hehehehe!!! From 38 kg now dah 47 kg... Wah!!! Apa sudah jadik??? ::.

Intan Azmira said...

mondok, 46kg la..mmg niat masa preggy xmo turun kepada berat asal..nak capai berat ideal..tu yg dpt 46kg tu...baru la mantap skit tp nampak keding gak..hohohoh...

lagipon kak yong makan je 24jam sbb Syura susu ibu..kang diet2, Syura kurang susu lak..sian dia...

my hubby pon kata bg la naik skit, xde la melayang sgt..tp suar jeans n baju kurung sume muat tau...selamat...

Shana said...

bestnya intan dpt berat badan yg ideal..cam adore ni ,target turun 1-2 kg every week...urgh payah juga..skrg ni masih berat gedebab.. wish me luck!

Intan Azmira said...

adore, intan pon masih 50-50 dgn berat ku ini..kalau ikut dr lepas bersalinkan tina, after 1month mmg dapat berat ideal tp after 60days...ermmmm..back to normal be4 pregnant..hohohoho

good luck adore tapi jgn smpi x makan tau..kita fully breastfeeding..kene makan untuk anak..