BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, February 10, 2010

Buah Penambah Susu

Buah DURIAN

Buah OREN

Buah MARKISA

Buah LAICI

BUAH MARKISA (ramai x kenal buah ni)...

Passiflorance yang banyak terkandung dalam buah markisa berkhasiat untuk menentramkan urat syaraf, Buah markisa juga sebagai sumber beberapa vitamin khususnya vitamin C dan vitamin A. Di samping itu manfaat buah markisa bagi kesihatan antara lain untuk menyembuhkan badan lemah setelah sakit, kehilangan napsu makan, anemia disertai bibir pucat, terasa dingin pada anggota badan dan pusing, kurang susu setelah melahirkan, serta memulihkan.

Aku amik jus dia jek..Beli COSWAY punya...Ternyata dpt la mengUPkan susu 1-2oz per day...banyak jugak kan...kalau dulu seharian di opis dpt 19-20oz, skrg dpt 21-24oz...alhamdulillah

Selain tu, aku suka amik air kotak laici, fresh orange n makan durian...raja segala buah..yeehaaaa....jgn banyak, kang panas lak baby u all...

11 comments:

Nieza Ishak said...

uwaaaaaaaaaaaaa deriannn ...

terliurrnya nak makan ...

durian kalo kak nieza lagi pekatkan susu ... hihihi

Intan Azmira said...

betul kak nieza, intan kalau makan durian, bukan setakat pekat, bengkak gitu..sekali pam 13-14oz..makan 2 ulas jek..takut anak panas pulak..hihihi

Ina Hashim said...

salam ziarah...nyam nyam buah doyan tuuu

Intan Azmira said...

ina hashim: salam ziarah juga..jom makan durian..

Afne said...

sedapnya...... buah2an itu!

skrg lori durian dh tukar lori ngan pondok limau sepanjang jln.

nk mkn durian! tp haziq msh flu. tkt tangkap panas je.

Mimie Fazira said...

nak p beli jus markisa tu kat cosway lepas nih ....

thanks intan share info berguna ..

Intan Azmira said...

kak afne: sedap makan durian..hihihi...mggu ni lom makan lagi, harus p beli

acik mimie: bli cepat..sedap jus tu..hihiih...

Sue said...

i x tau lak buah laici leh tmbh susu. tapi a few months ago penah la minum air kotak laici tu. n satu hari tu rasa penuh breast n pam pun susu jd byk. terpikir jugak adakah air laici tu penyebabnya? tp rasa tak mungkin. ahaahah rupa2nya betul yeaaa

Intan Azmira said...

sue: kalau laici buah yg fresh tu, mmg org kata leh tambah susu..air kotak x tau pulak, tp setelah diamalkan, ternyata fungsinya sama..hihih

Shana said...

intan, markis tu faveret adore!sedap!!nyum2...

HEMY said...

ok ok..take note..nnt bagi bini mkan.hehehe