BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, February 16, 2010

Syura da TINDIK telinga...

Ni je gambar yg jelas nak tunjuk gambo telinga syura

Ni syura pakai baju kak tina

Aksi isap cari

S bulat kami

Ni stori balik kg raya china..Stori pertama pasal cik bam p tindik telinga..stori kedua pasal tokcu bertunang...stori kedua kene update later sbb gambo xde kat ibu, kene tggu pak ngah edit dulu..

Sabtu petang, ibu bawak kak tina p gunting rambut..tup2 ngan ibu ngan ayah sume gunting sekali..hihiih..rambuat ayah dah panjang, rambut ibu masih pendek tp disebabkan gugur tahap GABAN, ibu pendek kan lagi..kak tina of course sbb rimas, la ni sekolah pakai tudung, sian lak dia nak ikat2 dgn peluh2 bagai..

sampai je kedai gunting rambut, x sangka lak kene Q sbb 1 kedai je bukak, sume dah prepare nak makan besar kot..Nyonya tu kata dia dah masak, tinggal makan, tu dia bukak kedai tuh..sebelah kedai gunting tu, kedai EMAS..saja tanya pasal tindik telinga..dia kata x sampai hati nak tindik baby sbb nanti nangis..adoyaiii..cocok pon nangis gak...for me, kecik2 ni senang, x pandai usik tempat sakit, x pandai tarik2..kalo dah besa, kompom agak payah skit..so, tawakal jek la...

tanda ngan pen tempat nak tembak, dlm 10saat, settle dah..lalak kompom lalak..tp bg yg x biasa dgr suara syura, depa x heran sgt sbb nangis biasa..tp bagi ibu n ayah yg jarang2 dgr suara syura, mmg kuat la jeritannya...anakku ini payah nak nangis...tu sbb cam teruja dgr dia melalak..hihihi

ala, kejap je pon, 2-3min, upah NENEN, senyap le dia...pastu ibu terus sambung gunting rambut, masuk2 kedai, turn ayah...tggu kejap je la...pastu sume settle...

balik2 umah, sume terkejut sbb ibu x inpom pon nak g tindik syura, tup2 sudah selasai...agak payah skit nak amik gambo sbb kapla x diam ..x sapu minyak gamat pon, sapu french oil je..(betul ke ejaan ni ekk)..taram la...

6 comments:

Rizziela said...

Wah! kecik2 dah pandai bergaya dah syura ni..comel!comel!

Mimie Fazira said...

wah ... dah tindik telinga ... semangat betul syura nih ....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tecik2 dah tindik eh..ehehe..
dia tak nangis ke?

bam bam betul dak syura ni eh..berkat susu ibu..:-)

Intan Azmira said...

kak ziela: ibu yg gayakan..hihihi

acik mimie: kecik2 tindik senang nak jaga..

rose: nangis kejap je cam kene cocok tu..alhamdulillah berkat2

Arbakyah Razak said...

Ala toimenya dia dah tindik telinga... Letak minyak gamat nanti tertutup balik lubang telinga... letak french oil takper..

Ina Hashim said...

alala comeynya dia dah bertindik...btw, jom beli CD untuk baby syura, tgh promosi nih...jemput ke blog akak ye