BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, February 27, 2010

Stok susu Terkini

Empunya susu..muka orang demam kuar gigi..

February 49 x 8oz

Kanan : December 50 x 8oz
Kiri: January 51 x 8oz

Penuh sudah...dlm plastik putih tu balance bulan November 14 x 4oz

Tara...bakul tu dah xleh masuk, buat hiasan je la..

Ada diantara kawan2 ternanti-nanti ibu update stok susu, pada yg x nak tgk, pangkah je page ni tau..xyah komen2 meluat tu..malas nak approve pon..hihiih

Alhamdulillah Syura dah menjengah usia 5 bulan, susu ibu masih meriah seperti sblmnya..Syukur...Murah rezeki si bulat ibu ni...Ku tepis sume kata2 manusia DURJANA yg nak menjatuhkan aku..kononnya BREAST kecik susu sikit, anak x kenyang...POYO la...ko tgk anak aku, sikit punya BULAT kan...terbukti la BADAN or ASET aku bukan penghalang..hahahh

Ok, stok bulan December, January masih blm terusik walau seketul pon..Bulan November punya ada skit lagi, ibu akan habiskan bulan March nanti ok...So, meh kita kira brp stok yg ibu ada..

November : 14 x 4oz : 56oz
December : 50 x 8oz : 400oz
January : 51 x 8oz : 408oz
February : 49 x 8oz : 392oz ( bulan ni 28hr, so stok pon kureng skit ler)

Total : 1256oz

Kawan2 yg lain mesti lagi banyak..tapi ibu tetap bangga dengan apa yg ibu ada skrg..syukur alhamdulillah..deep freezer ibu pon dah penuh sangat2..bakul yg menghiasi deep freezer tu dah wajib dikeluarkan..ni pon tgh pikir mana lak nak buh sto March...xpe2, buat je mana yg boleh, selit le sana sini ekk...

22 comments:

Sayang.Ibu said...

Wowww... kagum tengok stok susu u.. best btollll... ;)

aufi said...

wahhahahha..tahniah akka..lau dpt twin pn sempat kejo yop...

Shana said...

alhamdulillah....

X | Y said...

yerp...jgn amek peduli ckp2 org nie....breastmilk is the best milk for your baby. susu kite cukup je utk anak. mmg Tuhan dah buat gitu.

Intan Azmira said...

sayang.ibu: thanks..

yana: thanks

adore: alhamdulillah

XY: betul2..thanks for your support

Afne said...

waaaaaaaaaaa byknya stok aiskrim syura! afne punya balance december ada lg bbrp ketul & bbrp botol. jan & feb lom usik. tp takde la sebanyak intan punya. even haziq dh mkn tetap consume 5 botol (4oz each) kt rmh bbsitter.

Intan Azmira said...

kak afne: alhamdulillah susu maintain..syura pon minum 20oz perday kat mah bb sitter..

bulan april nanti baru dia start makan..

Uda said...

alhamdulillah... meriahnya susu.. ni yang menaikkan semangat saya untuk terus berusaha BF anak dan menghasilkan susu yang banyak.. :)

Mimie Fazira said...

banyaknye susu ... meriah betul ... acik mimie punya baru habiskan stok dec ... allhamdulillah , sampai sekrg kita masih berjaya kan ... semoga dipermudahkn segala urusan ..

p.s melyssa skrg hisap 12 auns je kat rumah bbsitter .. sebab dah start mkn ...

Intan Azmira said...

uda: insyaAllah uda boleh..yakin pada diri nak yg terbaik untuk anak...

acik mimie: alhamdulillah rezeki syura..12oz je ekk...syura ni x tau la lagi..next month baru makan...

lagi 1 bulan masuk 6 bulan fully BF..happy2...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wah...meriahnye..tahniah!

bes nye if sy ade susu byk tu...uhuhu

Intan Azmira said...

rose: time kasih..ni la berkat mengumpul n harus terus mengumpul..hhihih..

insyaAllah Rafiq pon leh dpt susu ibu dia even stok x sebanyak intan..

Sue said...

waaaaaaaa..nangesss tgk stock ebm tu!!!! kalau la ku pulun mengepam jugak mula2 dulu, sure bestt. hehe skang ni baru nak restock n kira2 ada la 200 oz je. huhu... kena usaha lebih ni.

*kalau la ku beli deep freezer awal2 dulu sure lebih bersemangat kan? nak kumpul duit beli df pulak la...*

Ina Hashim said...

masyukkkknya susu...alhamdulillah...btw, jum singgah ke blog sy...ada jualan runtuh CD

JUzcaLLmeAIN said...

intan..stok byk sgt tu...bak mai skit...hihi..leh jd ibu susuan anak i la nnti...

Anonymous said...

jgn la berlagak sgt..Allah tu maha kuasa nnt dia tarik balik rezeki anak tu akibat mulut celupar si ibu...cara ngko mmg buat org meluat aku sendri yg bf anak pun konfius bape oz anak hang minum atau hang bg anak mnum air masak di sulam susu ibu....tobat la manuasia..jgn terlalu berlagak sombong dengan kelebihan yang ada

Intan Azmira said...

cik anonymous yg SIAL: ko ni sapa??berani mengaku la sapa diri ko..xyah nak tinggal KOMEN CELAKA mcm ni..

anak aku nak minum brp oz, aku punya suka la..tekak anak aku..aku xde lak bg anak aku minum air masak, ko main TERJAH je ekk..

Yg ko DENGKI sgt ngan aku apasal??suka hati aku la aku nak buat apa...

Nieza Ishak said...

sabar la intan, skrg ni mmg banyak langauuuu ...

langau berpenyakit pulak tue...huhuhu

Nieza Ishak said...

pn. ANO yang budiman,

kalo betul anda pun BF anak anda, kenapa perlu dengki ???

kalo betul intan bagi anak dia minum air suam.. pedulikan la, mana2 ibu yang support exclusive breastfeeding akan tahu .. apa yang boleh dibagi pada anak kita sblm berusia 6bulan atau 1tahun.

takyah la buat komen 'sakit jiwa' sbb kalo betul awak pun ibu yang menyusukan anak ..

**buang2 kan la penyakit hasad dengkiiii ... nanti berjangkit kat anak yang awak tengah susukan ituu ..

** moga2 dijauhkan dr kami semua .. ameeen

Sue said...

sabar byk2 intan. kita ibu2 yang bfeed anak ni je yg faham naluri hati seorang ibu bila berjaya menyusukan anaknya dan berjaya pulak mengumpul stok utk anak. memang menjadi satu kebanggaan pada diri sendiri dan menjadi satu dorongan utk terus pumping dan bfeeding.

abaikan je.

Intan Azmira said...

kak nieza: thanks support ya...intan xkan patah semangat dik kerana org camni...Allah tahu apa yg kita lakukan..

Betul ke, salah ke, Allah je yg layak membalasnya

Kak sue: sume ibu yg berjaya bf n buat stok, mmg bangga kan..tipu kalau x bangga..hipokrit namanya...

bangga dengan kejayaan kita n semangat kita terus berjuang..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

siannye cik ano tu ye
penyakit busuk ati mmg takleh lari la ngan org2 kita ni

haihh payah!

dia sendiri nyusukan anak tuh, apela dia pikir kan ye duk sakit ati ngan org

intan jgn duk layan sgtla org cam ni ye
buat sakit ati je