BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, January 26, 2010

Hasil Tenusu dan Freezer ku...

Gambaran jelas DF ku..

Stok January 51 ketul x 8oz

Stok December 50 ketul x 8oz

Kakak suka jadi Model peti ais, fridge 2 pintu aritu pon, kakak jadi model..hahah

MEDIA brand

Ruang dlm yg luas, no divider..

Sementara fridge 1 pintu masih menghuni rumah tu, DF ku tempatkan di dlm kamar beradu..hahahha

Pasti ada kalangan rakan2 yg ternanti-nanti entri DF ni kan..hihihi..alhamdulillah sudah selamat tiba di rumah pkl 8.30 malam td....

Aku g order ari Khamis kalau x silap..dia sujjest 3 brand.. AKIRA, SAKATO, MEDIA...sume harga lain2...

AKIRA - RM699
SAKATO - RM650
MEDIA - RM799

aku decide nak amik AKIRA la sbb harga ok, besar pon besar gak..SAKATO tu cam jrg dengar jek. MEDIA mahal skit tp mmg kualiti katanya..Brand ni tgh glamour skrg..buatan MALAYSIA..Kedai janji nak anta smlm..so aku menanti dengan sabar..

Tup2 kedai call, kata barang dah smpi, malam ni nak hantar..hati dah berbunga nih...tup2 call lagi "kakak, kita sudah salah inform, yg smpi td MEDIA, tp xpe saya bagi u MEDIA la, x payah tambah duit sbb ni salah kita" AKIRA 3hr lagi baru smpi..mana la aku nak sumbat susu2 tu kan...

So, aku untung RM100 la smlm..Dpt si MEDIA yg agak besar n agak mahal...dia xde divider, tu sbb besar..hihihi..Rezeki kan...

So, aku dah kemas susu, UPDATE STOK yer:

November - x kira la..hihhi..dlm bekas dadih n plastik putih tu..lebih kurang 120oz kot sbb bekas dadih jek ada dlm 100oz

December - 50 ketul x 8oz = 400oz (bulan ni banyak cuti kan...jumaat je cuti bg direct, pam bila bengkak)

January - 51 ketul x 8oz = 408oz (bulan ni xde cuti, so ada 4hr tuk buat stok January)

22 comments:

haza said...

wah....siap untung berganda lagik..alhamdulillah..rezki... makin bersemangat la nak ngepam ya

Intan Azmira said...

kak haza: tu la kan, rezeki syura tuh..pasni pam byk2 lagi...semangat2 ya kawan2...

uzzeh said...

huhu tahniahhh..
hihii sok kalu da muat df tuh, meyla tumpang df hani ek..

Intan Azmira said...

hani: moh le kita..intan x muat tumpang hani, hani x muat tumpang intan..hahha

Mimie Fazira said...

wah ... beli kat mana mini chest freezer ni ...acik mimie pon dok mencari ... stok susu dah nak penuh dlm freezer ....

Intan Azmira said...

acik mimie: intan beli kat sri gombak, umah dekat sana jek...jom beli, jgn x beli..leh pam byk2 lagi..

Zimah's Depart said...

waaa..luyaman..hehe..peti ais zimah pun dah full..terpk gak nak dari chest freezer..

Intan Azmira said...

zimah: alhamdulillah rezeki anak..belila x rugi..leh pam byk lagi..

Az Rina said...

wah, untung2..memang inilahyg dinamakn rezeki..pump jgn tak pump, haruslah bersemangat..

Rozy said...

Wahh....meriah sunggu output mu..
breastfeeding moms are rawks!!!

Intan Azmira said...

azrina: pam2 jgn malas yer..

rozy: alhamdulillah rezeki..tgh banyak ni pulun jek..

IbuHakimHaikal said...

Wahhhh...meriahnye stok..bagus2..teruskan usaha.. ;)

Ibu_Mysara Syauqeena said...

wah intan...bagus2 dah smapi freezer tu....mmg berbaloi2 la pasni nk ngepam..stok pon tgh banyak tu.....caya lah.....yg best freezer tu tkde divider so leh isi bnyak la kan....apa2 pon keep on pumping dear

Intan Azmira said...

ibuhakimhaikal: time kasih bagi support

ibu PMS: best kak, insyaAllah pas ni susu makin meriah, leh pam byk2..akak sentiasa support intan tau...

Afne said...

intan, mmg meriah ebm utk syura. seronoknya dpt DF yea.

br sempat baca sbb bz lately (tgh audit). nnti sng kita ym yea.

Intan Azmira said...

kak Afne: alhamdulillah murah rezeki dia..

oo, tgh audit...continue your work..free kita chat ok..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

salam
wow..kagumnye
byknye susu
jelesnyee
huhuhu

Intan Azmira said...

rose: thanks sudi masuk blog kita..alhamdulillah tu la susu untuk Syura..

rose BF gak ker??

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Tu dia!!! Banyak betol... Sumber inspirasi nieh... Hihihihi!!! ::.

Intan Azmira said...

yo hooo...pasni mondok lak...

saifamieza said...

kak mira syoknya tengok banyak stok susu...yang bekas plastik tu simpan dalam bekas apa erk???ni yg membuatkanku semangat nak bf baby neh.....

Intan Azmira said...

jah: namanya liner, khas tuk simpan susu..jom 2 kita ber BF