BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, March 9, 2010

Syura 5 Months


Tadi aku g kenek ngan ayah bawak Syura inject 5 bulan...app pkl 9 tapi pkl 8 dah sampai..punya la ramai org...sampai2, timbang dulu..nah!!!..7.5kg..kus semangat anak ibu...pastu tggu no nak masuk bilik check up..kita no 61..

Tiba giliran, masuk dlm bilik, nurse kata "ha, ni la budak yg dah tindik telinga tu yer" smbil pandang Syura..Syura pon gedik sengeh2..pantang org tegur....pastu nurse tanya perkembangan Syura..

1) dah meniarap dengan jayanya
2) tumbuh gigi 2 batang..dlm proses lagi 2 batang, dah nampak putih ngan kasarnya cuma lom muncul sepenuhnya..
3) pantang orang sebut nama
4) suka capai barang depan mata

pastu kita tggu turn untuk cocok..tiba time, ibu pon masuk..as usual, ibu dah ready sbb td pakaikan gaun je..masuk je jarum, bunyi EK..sekali je..dgn pantas ibu wat muka badut, aksi badut sambil acah2 Syura..good girl..x jadi nangis..hahahha...kuar bili, sume tgk sbb sblm ni yg kuar kompom bercucuran air mata...sekali ku terdengar "ha, padan ngan orangnya, besar kuat la x nangis"..wakakaak...

10.30 sume selesai... ibu ajak ayah g sarapan jap...lapar gila maklumla kuar umah x makan lagi..pastu anta Syura mah mama, terus g kojo...

Petang amik Syura, good girl..Alhamdulillah x demam...ibu cam biasa ler, petua xnak demam..

1) Balik terus bg ubat
2) Sapu vicks kat injection tu
3) Tampal koyok...

8 comments:

Rizziela said...

Wah! kejap ajer syura dah besar..

Memang good gurllah syura ni..tak nagis langsung waktu kena cucuk....

Cepat betul perkembangan syura....bagus yer sayang

Intan Azmira said...

1st time x nangis ni..selalu nangis gak..mgkn skrg dah besar, dah tahan sakit kot...

syura lagi cepat dr kak tina..mgkn kak tina dulu manja sgt kot..adik ni agresif nampak gayanya

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tgkla tang betis syura tu..rasa nak geget2 je..wehehhe

okla tu tak nangis..ade org tu nangis cam ct noliza anak deme..wekekke

sy pon wt camtu
letak vicks..alhamdulillah tak demam

:-)

Intan Azmira said...

alhamdulilllah rose, syura pon x demam..bb sitter dia kata, ubat tu lalu kat lemak dia bukan lalu ikot darah..hahhaha

Kuacibunge said...

Mesti check up gov heh? Check up gov memang seksa skit...hari tu check up darwish sebulan sampai 3 jam koci dah pening2 dah sebab lapar...fuhh...

Intan Azmira said...

hai kuaci: nak save budget..hihi..yg sulung dah sekolah, byk nak guna $$$..hahahha

noorcahaya said...

aku balik sapu vick terus bagi susu.. adoiii lupe bg ubat demam

Intan Azmira said...

ca: ko byk makan semut ekk smpi lupa??

x demam xpe..good girl..