BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, May 21, 2010

Sok nak berkelah sambil JOGGING..yeahhhh...




Sok aku nak g Jogging sambil makan2 kat Taman Layang2 @ Kepong..spaa nak ikot?? jom2...

Selalunyer mak akan masak nasi lemak, aku tingin nak makan spghetti MEATBALL BOLOGNAISE..dah lama x masak..makanya dikesempatan bos tarak arini, aku p cold storage beli bahan2..

1- Minced beef = ingat nak beli daging burger je tp tgk cam x fresh lak
2- Tomato puree n paste = Prego agak kasar tomatonya
Kimball hancus habis tomatonya
3- Pasta Vermicelli = malas nak beli spghetti kang x cukup kene beli byk sbb kasar2..Vermicelli halus skit..dpt byk..hahaha...Angel Hair halus bebeno la...
4- Ittalian herbs = complete with Oregano, Tyme, Basil, Rosemary...so x yah campo 1-1...senang
5- Onion Holland = bawang beso yg putih tu ( kat umah la )
6- Garlic = (umah gak)
7- Olive Oil = untuk tumis ( jangan la guna minyak masak)..hahahha
8- Cheese = Byk cheese ada kat umah antaranya Cheedar ngan Parmesen..Mozarela pon ada...pilih saja..

Aku mmg kaki makan..hubby, lagi la..Qistina mmg taste dia Western/Itallian...agaknya sbb ibu dia specialist bahagian tu kot..wakakak...skill lama terpendam..dah jadi tukun....

3 comments:

KINA said...

wei sedapnya la,,,

Rizziela said...

Bila la akak nak dapat rasa ni.. dah la x pernah makan...x pandai masak plak tu....intan..tolong

az rina a.k.a jaijina said...

dah masak tu anta sini skit ye, heheheh..