BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, July 20, 2010

Detik2 cemas...

Korang tau x aku cuti semalam?? balik kampung ada kenduri kawin..penat rewang, so mmg sesaja apply cuti..huhhuhu..bukan buat keje pon, saja ngader2..wakakak

so, smlm smpi KL dalam pkl 1tghari..masuk2 umah, ayah cam biasa dia tuju mesin basuh nak basuh baju kotor, tup2 x idop mesin tu..eh..cuak semacam nih..tekan2 semua plug, x idop..laju ketuk pintu depan tanya XDE LETRIK KE KAK??..ehhhh..ada la mira..nama glamour MIRA ok!!..hahahah

adoh...cuak bertambah...akak depan pon ckp "mira, p tgk susu dulu, cepat2"..tgk, jiran pon tau aku simpan susu dlm rumah "X KENE ROMPAK KE SUSU TU NANTI"..hihihi..gurau2 je yer...aku selalu tinggal kunci kat jiran depan, sbb SUSU la..kalau xde letrik, mmg dia akan inform punya la..berguna kan..

so berbalik pada cerita tadi, rupanya kotak FIUS umah aku terbakar..bukak punya bukak, mmg itam sudah rumah fius tu..bahagian dlm je la..huhuh..ayah cargas ke kedai cari alat ganti..wireman sib la atas rumah je..dia mmg keje ngan JMB..so senang la keje aku...

susu?? korang rasa cair x?? aku pon x tau dr bila dia mati and terbakar...

aku telah terkorban 29oz dan pada sebelah malam, rasa x yakin akan kesegaran susu tu sbb dia berada dibahgian atas x berhimpit ngan kawan2 dia yg lain..makanya aku telah mengorbankan lagi 24oz...banyak kan???yang lain alhamdulillah MASIH BEKU sepenuhnya..mungkin juga langsung x bukak pintu fridge, dia leh tahan lama...

INSYAALLAH, SEMOGA DENGAN KEJADIAN INI, MAKIN BERTAMBAH SUSU SYURA LEPAS NI...

5 comments:

Nieza Ishak said...

fuhhhhhhhh .. sib baik.

tp tue la .. kdg2 bila pening pk susu banyak tak luak2 .. datang kejadian tak di-ingini.

akak pun kena 3kali.

Rizziela said...

Nasib baik x banyak yg terkorban. Rezeki Syura masih ada lagi tu :D

Momma Mia said...

Amin. InsyaAllah semoga susu makin meriah.

nur said...

byk tu susu yg terkorban... nak buat mcm mana.. bkn rezeki syura! Insya Allah, akak doakan semoga dapat cover balik :)

kmieja said...

alhamdullilah ...susu dah up semula:):) kalaou genap 7hari, confirm cair macam kak mieja dulu2...setakat 1-2hari msh menten beku kalou tertutup rapat :):)