BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, July 21, 2010

Jawab lagi!!!..

Susu 11.00am 21/7/2010

intan, kalau kite tambah sesi pam, susu leh up balik ker???

JAWAPAN: YA

hihihi..kekerapan mengosongkan breast mmg akan menghasilkan susu yg lebih banyak..selain tu juga, pemakanan kene jaga..cuba makan or minum mende2 yg dipercayai leh upkan output..seperti semua tau, last week susu merundum n alhamdulillah 1-2hari saja..pastu kembali seperti biasa n lebih lagi dr biasa..hihihi..otak kene set ok..jangan pikir "kalau aku pam, kang baby xde susu lak"...kawan2, kalau dah pam kebetulan baby nak susu, bg la yg kita pam tadi..tujuan utama kita nak "stimulate"..kosongkan breast...

tu sbb sejak awal bersalin lagi, aku WAJIBKAN pam waktu subuh dan bagi guna botol..KNP X DIRECT?? sbb aku nak breast aku betul2 0..hormon tgh mencanak naiknyer awal2 pagi..AMIK KESEMPATAN yer!!..hihihi..Syura dah biasa subuh2 susu guna botol..displin sejak lahir..hahaha..kecik2 kene displin yer...

and biasanya awal pagi dia minum skit dlm 3oz sebab 7.45 pagi dia dah makan BUBUR NASI...cam pagi tadi, dia last direct feed pkl 5.30pagi...pkl 6.30 pagi breast hasilkan susu 9oz...mengejutkan????alhamdulillah..

ni baru sat tadi pam sesi ke 2 arini dengan hasil 7oz syukur sangat2...

P/s: sori la kawan2..saya ni bagi fakta x reti nak ayat2 buku sbb saya ni gila2 n sempoi je..janji korang paham sudah..kadang kala ayat gini lebih mudah difahami..hihihi

4 comments:

COMELCROCHET said...

ooo.. macam tu.. su ingat kalau baby tak breast feed direct dudu akan kurang.. salahla su punya pemahaman.. thanks Intan for d info

COMELCROCHET said...

Ooo..macam tu, su ingat kalau tak brest feed direct susu akan kurang.. salahla pemahaman su slama ni.. thanks Intan for d info... baru faham..

Zakilah said...

thanks for the info...

Momma Mia said...

like ur story dear...