BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, July 16, 2010

Sweet Corn Porridge

ready to eat

3kali makan

Jagung mentah tu hiasan semata..hihih

setelah di campo

Sedap bubur Syura arini..ni gara2 semalam nampak jagung kat Cold Storage..x sangka lak kami sejiwa, balik2 ayah belikan jagung rebus 5 tongkol..hihihi

arini ibu bekalkan adik bubur jagung..memang sedap..manis2 gitu

Beras Basmathi 4 sudu penuh
1/2 tongkol jagung yg saiz besar

biasanya ibu akan masak bubur 0 sebelom tdo..so bgn pagi just hiris jagung dan cincang sampai hancus..masukkan dlm bubur 0 tadi..reheat balik bubur 0 + jagung tadi selama lebihkurang 20min..slow fire ok..bagi jagung tu empuk sehingga leh dilenyek..sudah siap, masuk dalam bekas comel untuk 3 kali makan..

2 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

nmpk sedap resepi bubur syura ni..balik boleh buat, ibu yg nak makan, hehehe..

Rizziela said...

Sedapnya bubur jagung..Haziq suka tak ek kalau buat mcm ni