BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, July 30, 2010

TOlongla..aku dalam DILEMA

Dilema hujung bulan...EBM EXP and RUANG SIMPAN...

EBM exp bulan 6 yg aku dah extend sampai bulan 7 bakal kene BUANG 120oz
EBM exp bulan 7 yg sudah pasti extend sampai bulan 8 bakal kene BUANG gak ker???jumlah semua ada 400oz x mungkin dapat habiskan...

alahai.....x sanggup nyer la..aku dah bekalkan EBM 16oz Fresh 4oz sehari tuk Syura tapi masih x dapat habiskan EBM2 lama...

ada yg suh mandi susu, sapa penah lakukan??

Aku cuma lakukan yg terbaik..Alhamdulillah murah betul rezeki Syura kan...

BELI DEEP FREZER LAGI SATU....GURAU JE...

7 comments:

mummy-aulia' said...

simpan dalam freezer biasa or deep freezer?kalo freezer biasa, sy cdgkan guna deep freezer.susu leh tahan sampai 6 bulan..sy pun baru je buang ntah brp byk susu baru ni.x kira pun..x sggup nak kira

Intan Azmira said...

suhaili: susu saya dah penuh satu DF dan 1 Fridge 2ddor..saya dah ber DF since january

az rina a.k.a jaijina said...

nak buang sayang jugak tu kan..tapi kalau nak buang, curah kat pokok bunge..tips dari intan jugak dulu tu, ehehe..

mummy-aulia' said...

ermm..kena buat cam sya hari tu la kot..bg kat anak susuan.hehe

ayu said...

betul kata su (mummy_aulia) tu...

better bagi pada anak susuan..
cuba tanya pada sesiapa yg perlukan susu..sayang juga nak buang..tapi, senang kalau bagi pada baby gurl juga la..^_^ kalau baby boy, mmm, susah juga nnt..tapi, terpulang la pd intan..

Intan Azmira said...

ayu: ada 2 kawan minta tapi hubby mereka x setuju

ayu said...

intan : kenapa ye suami mereka tak bagi..takut pasal hukum anak susuan tu ke..klu mcm tu nak buat mcm mana kan..benda ni kena melibatkan dua2 pihak..kalau sebelah pihak je, susah juga...apa2pun ayu doakan intan dapat cari jln penyelesaian ye....