BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, July 13, 2010

lebih EBM kurang FRESH

bermula ari esok, ibu kene bekalkan Syura 12oz EBM + 8oz FRESH..kalau x buat gini, EBM ibu x gerak2..banyak yg nak expired sedangkan skrg pon masih guna EBM January masih ada 30++ x 8oz..Output skrg xde la semeriah dulu tp alhamdulillah masih ada rezeki untuk Syura..

So ibu leh simpan lebih susu2 yg baru..habiskan susu2 yg lama..yg penting Syura masih guna susu ibu, even SUSU BEKU ianya JAUH LEBIH BAIK dr susu FORMULA....

ada apa2 komen x???

3 comments:

ayu said...

intan : setuju..sbb nya,sayang kan kalau biarkan lama2 susu tu nnt expired la plak kan....mcm ayu dulu... ada gak la susu yg dah expired, tapi nak buat mcm mana..tak kan nak bg baby kut kan.. mujur la tak banyak .... lgpun syura dah makan, rasanya tak de la prob pun kalau kita beri lebih banyak frozen dari fresh ebm.. kalau baby bawah 6 bln tu yg digalakkan beri fresh lagi daripada frozen..^_^

Sue said...

betul kata ayu... sue dulu pun wat camtu bile peti ais da tak muat n susu nk expired. kadang2 ada yang terlepas tarikh due dalam 2-3 hari pun balun je la.. sayang nk buang. ahaha...

pam selagi kuat ni ha.. sok da mcm i.. nyesal tak guna. kihkihkih

buah kedondong said...

bestnye banyak susu...
skrg ni bg baby minum 6btl fresh, balance buat frozen (stok bulan puasa), nanti lepas dah byk stok br mix fresh ngan frozen...sementara terdaya nak pam ni..takut stok merundum :(