BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, July 14, 2010

Pendapat di perlukan...

Pendapat yer bukan pekerjaan hahahha...ingat vacancy ker??hihihih

gini, semalam susu drop gila2 secara tiba2..x tau la knp..dari 24oz kebiasaanya, smlm cuma 16.5oz sahaja....what do u think?? ting tong ok..hahahhah

mgkn sbb :

1- hormon: tapi xkan menjunam ekk...apa pendapat u all??
2-period: mmg saya x period since bulan 12..tanda2 nak period xde pulak..kalau nak kuar, cepat2 la mai
3-stress or tension: xde pulak..anak2 pon dah sihat..no worries anymore

apa agak2 sebab2nyer ekk?? share skit pada sesapa yg ada info or penah alami...

nak kata makan minum, sama seperti biasa, sesi mengepam, juga sama seperti biasa...

subuh tadi pon down..xde bengkak2 pon seperti sebelom ni..selalu koman2 leh dpt 6-8oz..subuh tadi 3.5oz je tau...

ok2..sila pikirkan untuk saya yer..

11 comments:

Zakilah said...

La yer ker..sabar yer..mmg ada pasang surutnyer tu..Allah saja yang tahu sebabnye,,mungkin nak uji kita tu,,,jangan merungut tau…kena selalu panjatkan syukur…saya susu tak bnyk..tengah usahakan..Moga dipermudahkan bagi ibu2 semua yang berniat murni…Amin..

ayu said...

sama macam zakilah,

ayu pun nak beri reason sebegitu..
mmg dalam tempoh penyusuan ni, ada pasang surut nya.. ada kalanya kita mmg mewah dgn susu, n ada kalanya kita mengalami era merudumnya pengeluaran susu.. tu yg terjadi pada ayu skrg sejak perah dgn tangan 2 bln lps..so, bila guna balik S3, rasa mcm kurang sangat2... tapi tu la, ayu cuba yakinkan diri + cuba fikir secara positif... jgn biarkan ia bermain2 di fikiran..n alhamdulillah, walaupun setiap kali sessi mengepam ayu tidaklah mewah mcm dulu, tapi bila ayu upkan sessi pam, hasilnya pun dapat macam memberangsangkan... lagi2 bila dalam tempoh 2 hari lps di mana ayu cuba berpuasa + bf + pumping... mmmm, tak de efek sgt malah lg ada lebihan drpd hari biasa...itulah keajaiban tuhan ^_^

AlongAzrina said...

Intan, tadi prepaid habis pastu tinggai kat rumah. Akak reply sini ajerlah...maybe cik P nak mai. Tu sebab kena konsisten mkn shaklee sbb dia akan bantu kita time kita camni hehe.

izzahazfar said...

salam intan..

ada kemungkinan tak preggy?hehehe mana tau..zah penah ada kawan cam tu..

chq dulu before do anything ya!

Afne said...

intan, akak start hasil ebm susut masa bln 4 aritu kena chicken pox. seminggu pam & buang. ni tgh mengumpul semula.

sbr intan, pikir positif. ebm mmg ada naik turun atas mcm2 penyebab. mungkin intan penat, kurg tido, byk berfikir. pikir elok2 je insyaallah cukup bekalan fresh utk syura.

Yaati Nor said...

saya pun rs period nak dtg tu...mgkn..

buah kedondong said...

ar i tuh saya kena camtu gak..tnanda2 nak period takde, tapi susu down..tengok2..huhu period rupenye..

COMELCROCHET said...

Saya lak.. kalau susu tetiba drop sebabnya anak kurang menghisap..

noorcahaya said...

jangkit aku lah tuh hheheheheh...aku sebar melalui internet. hak hak hak

Zimah said...

intan..sama ada nak period or hormon menurun..sbb syura dah lebih 6bln kan..jgn risau sgt tau..buat biasa-biasa je..anggapla tu dugaan..
haa..jgn lupa makan shaklee ikut aturan..jgn culas..

Cery said...

salam....ade topik ni under label breastfeeding kat my blog..infosharing..come2